Перший президент України Леонід Кравчук заявив, що потрібно не тільки розглядати можливість продажу, а й продавати. Тобто Україна має продавати воду Росії для потреб анексованого Криму.

Про це він заявив у ефірі телеканалу Newsone.

Він заявив, що Україна все купує в Росії, ще й переплачує. Тож потрібно заробляти «своїми руками» і продавати воду.

«Ми все купуємо в Росії. І часто переплачуємо. Нічого не падає нам із неба, ми все робимо своїми руками. Можна й потрібно було розглянути це питання», – заявив Кравчук.

І при цьому він додав, що через те, що Російська Федерація вже закріпила статус півострова в своєму законодавстві, ні про які жести доброї волі не може йти мови. Проте саме комерційні відносини цілком можливі.

«Час доброї волі, коли в світі існує інша система взаємин, минув», – підсумував Кравчук.

Нагадаємо. 1 лютого глава бюджетного комітету Верховної Ради, народний депутат від партії «Слуга народу» Юрій Арістов заявив, що Україна може заробляти, продаючи воду в анексований Росією Крим. І назвав його «Росія». Пізніше сказав, що це питання більше не обговорюється.

11 лютого глава парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що якщо б подача води в анексований Крим була б в обмін на виведення російських військ із Донбасу, то це можна вважати «допустимим компромісом».

12 лютого він пояснив, що не це мав на увазі, слова «вирвані з контексту» і питання
ведучого «не надавало альтернативних відповідей». Після чого вибачився за те, «чого не було».