Пік русофобської політики в Україні нібито «припав на період правління попереднього президента». Зараз в Україні новий уряд, але для того, щоб відновити «атмосферу родинних російсько-українських відносин буде потрібен тривалий час».

Така заява прозвучала з вуст прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова, пише ТАСС.

За його словами, така «русофобія» спричинила негативні настрої щодо Росії.

«Русофобія зведена, щонайменше, була зведена протягом останніх кількох років буквально в ранг внутрішньої державної політики в Україні… Це не могло не дати свої сумні результати в плані провокування негативних настроїв», – заявив Пєсков.

Він додав, що Росії потрібен тривалий час, щоб збалансувати російсько-українські родинні відносини.

«Це можна з жалем констатувати. І ми, звичайно, розуміємо, що, навіть при зміні основ цієї русофобської політики, буде потрібно тривалий час, щоб збалансувати ту саму атмосферу, яка повинна бути невід’ємною частиною російсько-українських відносин, власне, родинних», — сказав представник Кремля.

Прессекретар Путіна також додав, що це все відбувалося за часів правління п’ятого президента України Петра Порошенка.

«Пік цієї русофобської політики припадав на час президента пана (Петра) Порошенка», – додав він.

Щодо приведених даних російським «Левада-Центром» про те, що ставлення росіян і українців один до одного погіршилось, Пєсков заявив, що хоче утриматися від коментарів.

«Я не знаю, кого питали, яка вибірка, де, в яких регіонах, як питали, що за фокус-групи. Оскільки тут теж можна проявляти чудеса соціологічної витонченості, я б утримався від коментарів», — сказав прес-секретар президента Росії.