Український політик, ексголова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль запитав СБУ про те, чим займається департамент контррозвідки по економіці, якщо допускається повний розвал економіки, а агентура Росії майже у всіх галузях? І додав, що не слід хизуватися Шайтановим, про якого було відомо ще у 2014 році.

Про це український політик, ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль розказав у прямому ефірі програми «Право на владу».

За його словами, Шайтанов був 20 лютого 2014 року, у день розстрілу Майдану, на прийомі у Януковича. Разом з ним був і представник ФСБ Росії Бєсєдов — начальник 5 розвідувального управління ФСБ РФ, яке працює проти України, Молдови та Грузії.

І додав, що факт переговорів Шайтанова з представником ФСБ Росії було встановлено тимчасовою слідчою комісією, яку він особисто тоді очолював. Після чого звернувся до представників СБУ, щоб не хизувалися «великою роботою», а «очищувати свої ряди – це нормально». При цьому найнебезпечнішою є агентура впливу і на це повинні звертати увагу всі спецслужби.

«Тому не розказуйте, що ви зробили дуже велику роботу. Будь-яка спецслужба сильна тоді, коли вона здатна до самоочищення. Очищувати свої ряди — це нормально. Але сьогодні у владі діє набагато небезпечніша агентура — агентура впливу, агентура розвалу України. І на це має звертати увагу РНБО, контррозвідка СБУ», – зазначив Москаль.

Він наголосив, що вже зараз є справжній агент ФСБ, який розвалює зсередени економіку. Герус.

«У вас є департамент по контррозвідувальному захисту економіки, чому ви не боретеся? Дивіться, галузі падають одна за іншою. Енергетика розвалена повністю — от вам новий агент ФСБ Герус. Подивіться, лісову галузь поклали, Укрзалізницю поклали. Хто це робить? Це робить агентура. Чому ті галузі, які сьогодні являють національну безпеку, ви не забезпечуєте? Дивіться, що зробив Герус? Міністра енергетики нема. Укренерго, яке має тримати всю енергетику, – керівника нема. Центренерго — пан Коломойський не дає, щоб зайшли туди нові керівники. Далі, Енергоатом — Недашковського зняли і нікого не ставлять. Комісія з регулювання енергетики — Конституційний суд визнав, що вона не чинна. Це все загрожує національній безпеці України», – наголосив Москаль.

І додав, що Росія тримає рубильник на 4 країни: Росію, Білорусь, Україну та Молдову. А зроблено все для того, щоб знищити незалежність країн.

«Сьогодні Росія тримає рубильник на 4 країни: Росію, Білорусь, Україну і Молдову. Ви що, не бачили, хто є Сечин, який під санкціями США, Канади, ЄС за те, що він вітав анексію Криму та окупацію Донбасу? А тепер Герус укладає з ним угоду на поставку енергії? Це все зроблено для того, щоб знищити нашу незалежність», – заявив політик.