Закладам освіти рекомендується встановити дистанційне навчання до 15 листопада – незалежно від кольору карантинної зони. Але це не стосується дитячих садків.

Про це в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV сказав т.в.о. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет.

«Сьогодні майже 110 тисяч дітей – на самоізоляції, майже 4700 класів, приблизно 320 шкіл перебувають на самоізоляції. Враховуючи те, що діти менше хворіють, але вони є потенційними переносниками цієї інфекції, це рішення (про дистанційне навчання – ред.) не є примусовим, скоріше має рекомендаційний характер. І сьогодні на комісії ТЕБ та НС було запропоновано зробити на два тижні, з 15 до 30 жовтня, канікулярний період для шкіл. Дитячих садочків це не стосується, а для закладів освіти рекомендується встановити дистанційну форму навчання, незалежно від забарвлення кольором якоїсь частини України, з 15 жовтня по 15 листопада. Але це – знову ж таки – рекомендаційний характер», – розповів Шкарлет.

Традиційно осінні канікули в школах відбувалися з 22 до 30 жовтня. Проте зараз всі освітні заклади, підрозділи освіти органів місцевого самоврядування мають автономію, тож, за словами Шкарлета, вони можуть самостійно визначати для себе сценарій. Єдина вимога – тривалість канікул впродовж навчального року має становити не менше 30 днів.

В.о міністра також пояснив, чому така рекомендація не стосується дитячих садочків.

«Дитячі садочки залишаються працювати в рамках звичайної постанови про карантин. Ця вікова категорія є найменш уразливою щодо коронавірусу. І є вплив на економіку, – у батьків має бути можливість заробляти», – зазначив Шкарлет.