Мінреінтеграції підтримує акцію на захист Айдера Джаппарова, Ризи та Енвера Омерових «Стань їхнім голосом», ініційовану сім’ями політичних в’язнів Кремля так званої «білогірської групи» у справі Хізб-ут-Тахрір.

Про це повідомила пресслужба міністерства на сторінці у Facebook.

Найближчими днями Південний Окружний військовий суд РФ в Ростові-на –Дону винесе вирок цим кримським татарам, яких Росія звинувачує у тероризмі.

Заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко заявив, що Україна не визнає «російського судилища» над невинними людьми, яких Кремль звинувачує у тероризмі та вимагає негайного безумовного звільнення Айдера Джаппарова, Ризи та Енвера Омерових. «Кримські татари не терористи. Вони на своїй рідній землі, яку Росія нахабно окупувала і судить невинних людей. Всі злочини РФ детально фіксуються і рано чи пізно за них доведеться заплатити нинішнім очільникам Кремля», – сказав Ігор Яременко. Всіх трьох політичних в’язнів Кремля та їхні родини Україна підтримує не тільки морально, але й фінансово, надаючи їм кошти для правового захисту від свавілля «російської репресивної машини»

ФСБ Росії заявила, що слідчі заходи проходять в рамках кримінальної справи за ст. 205.5 (організація або участь у діяльності терористичної організації) і стосуються релігійної організації «Хізб ут-Тахрір».

Українські правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження через проведення російськими силовиками обшуків у Криму.

МЗС України висловили протест у зв’язку з арештами в Криму, а також закликали посилити політичний, економічний і санкційний тиск на Росію.