Військового представника Німеччини викликали до Міноборони Росії у зв’язку з участю німецької сторони в навчаннях НАТО Steadfast Noon та Resilient Guard.

Про це йдеться у повідомленні військового відомства, передає «Патріот Донбасу».

«23 жовтня до Міноборони Росії був запрошений аташе з питань оборони при посольстві Німеччини у Москві. Німецькому військовому представнику була доведена позиція Міноборони Росії у зв’язку з участю німецької сторони в навчаннях НАТО Steadfast Noon і Resilient Guard, в ході яких відпрацьовуються елементи застосування американської тактичної ядерної зброї», – йдеться у повідомленні.

У Міноборони РФ додали, що розповіли німецькій стороні про те, що залучення особового складу та авіації подвійного призначення «неядерних» країн – членів НАТО, якою є ФРН, до відпрацювання сценаріїв застосування ядерної зброї є грубим порушенням Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ).

«Такі дії ведуть до зниження порога застосування ядерної зброї, провокують подальше зростання напруженості по лінії зіткнення Росія-НАТО і негативно впливають на рівень довіри в Європі», – відзначили в міністерстві.