Мова йде про накопичення країною-агресором значних військових на кордонах між Росією та Україною, які готуються нібито для проведення військових навчань «Кавказ-2020».

Про це сьогодні, 13 липня, заявили парламентарії під час Погоджувальної ради.

Пропозицію запросити міністра оборони Андрія Тарана на годину запитань до уряду в парламенті, що відбудеться 17 липня, зробили заступниця Голови Верховної ради Олена Кондратюк і перший заступник керівника депутатської фракції політичної партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко.

«Щодо години запитань до уряду, я все ж таки пропоную цього тижня заслухати міністра оборони України Андрія Тарана. Перше, що сьогодні турбує суспільство, відверто кажучи навіть лякає, — це вал інформації щодо накопичення країною-агресором значних військових на наших кордонах нібито для проведення військових навчань «Кавказ-2020», – заявила заступниця Голови ВР України.

Кондратюк додала, що у ЗМІ багато інформації щодо повномасштабної агресії, тому потрібно, щоб міністр оборони України надав вичерпні відповіді щодо такої можливості та «тривожних інформаційних викликів».

«Багато ЗМІ обговорюють це питання про нібито сухопутний коридор із захопленого нашого Криму, багато вкидів про намір захопити Херсонщини. Думаю, щодо цих тривожних інформаційних викликів доречно буде заслухати міністра оборони», – сказала вона.

Крім того, підняли питання й призову абітурієнтів, які отримують повістки. На це питання також має відповісти Таран.

Корнієнко також підтримав ідею запросити Тарана на годину запитань до уряду.

«Ми підтримуємо пропозицію викликати міністра оборони — це дійсно і важлива тема, і важливий момент — зараз призов, і чутки , які зараз ширяться», – підкреслив він.