Німецький міністр хоче разом з представниками української влади обговорити імпульси, які можна використати для важливих політичних сигналів.

Про це він заявив перед відбуттям уранці 24 серпня до столиці України, передає Укрінформ.

«Ми хочемо швидше рухатись уперед у Мінському процесі – тому я сьогодні подорожую до Києва», – заявив Маас.

Він привітав усіх українців з Днем Незалежності України, і зазначив, що цей день є «стимулом для нас, щоб ми продовжували інтенсивно працювати над вирішенням існуючих конфліктів, особливо на сході України». Маас планує зустрітися з міністром МЗС Дмитром Кулебою, Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем і президентом Володимиром Зеленським, щоб обговорити імпульси, які можна використати для важливих політичних сигналів.

У планах є також зустріч з представниками Спеціальної спостережної місії ОБСЄ, чию роботу, як «незалежного спостережного та неупередженого органу» він вважає надзвичайно важливою.

Міністр МЗС ФРН також назвав «обнадійливим знаком» припинення вогню, яке тривало понад чотири тижні і стало найдовшим з 2014 року.

Серед інших питань порядку денного візиту – продовження підтримки з боку ФРН важливих проєктів реформ у галузі правосуддя та боротьби з корупцією та активізація двостороннього співробітництва з Україною для подолання пандемії коронавірусу.

«У цьому відношенні коронакриза поставила наші двосторонні відносини на ще більш широку основу. Мені б хотілося і сьогодні це підтвердити», – заявив німецький політик.