Особа підозрюється у незаконному затриманні та жорсткому поводженні стосовно цивільного населення.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора України.

«За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру особі в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі в непередбачених законом збройних формуваннях, участі в терористичній організації, а також порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України)», – йдеться у повідомленні.

Згідно з матеріалами слідства, підозрюваним є житель міста Горлівка. У складі НЗФ Росії, до якого він вступив, брав участь в незаконному затриманні проукраїнськи налаштованих громадян та збройному опорі військовим ЗСУ.

«Встановлено, що в січні 2015 року учасник НЗФ РФ разом з іншими бойовиками, озброєними автоматичною вогнепальною зброєю, вивезли одного з колишніх співробітників МВС України у багажному відділенні автомобіля до місцевого мотелю. З метою отримання даних про співробітництво потерпілого із ЗСУ підозрювані зв’язали його та побили гумовою палицею і молотком, завдавши тяжких тілесних ушкоджень», – наголошують у прокуратурі.

Наразі триває досудове розслідування.