Жителі Луганської області говорять, що масштабні пожежі в Луганській області викликані саме обстрілами з боку російських збройних сил. «Це добре чути зі сторони Сиротиного».

Так прокоментувала пожежі жителька Сєвєродонецька Світлана в ефірі «Прямого»

Вона зазначила, що обстріли чутно майже через, особливо зі сторони Сиротиного. І це можуть підтвердити інші мешканці цього району Луганщини.

«Ви маєте на увазі це стрільбище? Через день тут це чути. Звичайно не я одна це чула, в мене батьки, друзі та подруги все чують. Це добре чути зі сторони Широкіно, зі сторони де в нас лісові дачі, також чути. Всі кажуть, що оце через стрільби почалися ці пожежі, вже не один раз говорили. На рахунок евакуйованих не знаю, але я сьогодні була біля 15-ої школи, це по Сидоренка, і буквально бачила по небу, ніби вогонь зовсім близько, десь в районі депо. Пожежники їздять, гвинтокрили були, але вогню все менше і менше», –  сказала вона.

Місцева жителька також додала, що влітку гасити пожежу, яка також була на Луганщині, було важче. Крім того, постраждалі досі не отримали допомогу, яку обіцяв президент.

«Літом у нас була пожежа – три дні її не могли затушити, так ще можна було повірити, що це через погодні умови. А зараз-то які погодні умови? Мені здається так, що це через бойовиків… Я навіть так зразу вам і не скажу. У людей, кажуть 80 домівок згоріло, їм ніде жити. навіть минулого разу в нас люди «погоріли» – Зеленський обіцяв по 200-300 тисяч виділити їм, багато хто з людей досі нічого не отримав. Багато людей, вважайте,  перебувають на вулиці», – заявила місцева жителька.