Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що цілком усвідомлює той факт, що Російська Федерація використовує тактику гібридних війн у відносинах з іншими країнами. І пояснила позицію Німеччини.

Текст заяви розміщено на сайті глави уряду.

Зазначається, що Ангела Меркель дала відповідне інтерв’ю 6 впливовим європейським газетам: Süddeutschen Zeitung, Le Monde, La Stampa, La Vanguardia, The Guardian і Polityka.

На запитання журналістів, чи не недооцінює Німеччина небезпеку з боку Росії, яку добре усвідомлюють її сусіди у Східній Європі, канцлер відповіла, що цілком усвідомлює всі ті дії, які виконує РФ.

«Ми визнаємо, що гібридна війна, засоби дестабілізації є моделлю російських дій… Ми визнаємо, що дезінформаційні кампанії, засоби так званої гібридної війни належать до арсеналу Росії», – заявила вона.

Ангела Меркель назвала «серйозним актом» вбивство в берлінському районі Тіргартен громадянина Грузії Хангошвілі. І зазначила, що прояснити ситуацію щодо винних має суд.

Водночас Меркель підтвердила, що намагається продовжувати співпрацювати з Москвою.

За її словами, «є вагомі причини знову й знову вступати в конструктивний діалог з Росією» з урахуванням «великого стратегічного впливу», який РФ має у Сирії чи Лівії, країнах, що знаходяться в безпосередній близькості від Європи.

Нагадаємо. Німецька прокуратура висунула громадянину Росії підозру у вбивстві колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі у серпні 2019 року в Берліні І наголосила, що злочин було виконано на замовлення уряду Росії.

Раніше міністр оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер заявила, що агресивна поведінка Росії – серйозний виклик для Європейського союзу та Північноатлантичного альянсу. Такі дії Російської Федерації змушують НАТО виробити спільне розуміння загрози, що надходить від цієї країни.