Так званий «голова» тимчасово окупованої території Донецької області підтвердив переслідування людей, які критикують дії окупантів. Він заявив, що «опозиція» в фейковій «республіці» відверто або несвідомо працює на ворога – Україну. Критикуючи дії окупаційної «влади» вноситься розлад та недовіра серед населення, а також відбувається витік інформації, яку використовують в Україні.

Відповідне інтерв’ю опубліковане на каналі «Юніон».  

За словами кремлівської маріонетки щодо критики, Пушилін заявив, що не проти опозиції, але «потрібно знати межу».

«Деякі плутають межу – де опозиція, а де – робота на ворога. Ми бачимо дуже багато деструктивних дій та кроків. А найяскравіше – це коли діють анонімно», – сказав він.

Найгіршим варіантом він назвав «коли вказують на слабкі міста і відкривають їх перед ворогом».

«Гірше за все, коли вказують на слабкі міста, які в силу різних обставин є в «республіці» і відкривають їх перед головним ворогом – перед Україною. І цим наш відвертий ворог успішно користується», – заявив ватажок угруповання.

За його словами, саме через це вже всередині квазіреспубліки з’явились ображені люди, які завжди чимось незадоволені. А тому, викладаючи все у загальну мережу, «відверто працюють на ворога».

«Оскільки частина людей потім все це знаходять, читають і починають вірити, то залишати просто так не можна і потрібно реагувати. І зараз є чітка інформація навіть про те, хто стоїть за анонімними каналами».

На питання журналіста щодо наявності таких даних, Пушилін відповів:

«Ну… МДБ працює. Тож все в порядку».

І у ось у цих двох словах «МДБ «працює» і приховано все, що насправді відбувається на окупованих територіях, якими керують не ці ставленики, а Москва. Це відкрита заява маріонетки Кремля щодо переслідування людей, які не згодні з діями російських окупантів. Прямим текстом.