Відбулася відеоконференція президента Росії Володимира Путіна з президентом Франції Еммануелем Макроном. Домовились про ще більш тісну співпрацю.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на RFERL.

Напередодні президент Росії Володимир Путін заявив, що під час розмови були порушені питання щодо врегулювання ситуації в Україні, Сирії та Лівії. Крім того, обговорювалась «напруженість в Балканському регіоні».

За його словами, мова йшла про необхідність «об’єднати наші зусилля» для боротьби із загальними загрозами, такими як пандемія коронавірусу, міжнародний тероризм і зміна клімату.

У свою чергу, президент Франції Еммануель Макрон, який раніше закликав Європу і НАТО переглянути своє стратегічне партнерство з Росією, заявивши, що політика стримування Москви в останні роки зазнала невдачі, також заявив про наміри перетворити ситуацію в світі на «простір співпраці і миру».

«Всі регіональні кризи, які ми пережили, показують важливість перетворення європейського простору, в широкому сенсі, від Лісабона до Владивостока, в реальний простір співпраці і миру», – сказав він.

Представник французького президента повідомив, що більшу частину своєї розмови лідери двох країн присвятили ситуації в Лівії.

«Упевнений, що ми зможемо домогтися прогресу з Росією з цілого ряду питань», – наводяться слова Макрона.

З приводу війни в Україні, президент Франції вчергове нагадав про домовленості, які були досягнуті в ході паризької зустрічі в грудні лідерів Франції, Німеччини, Росії та України. Він наголосив на важливості відновлення реалізації дорожньої карти, спрямованої на припинення конфлікту.