Екссоліста гурту «Лесоповал» не пустили в Україну разом з ще одним російським артистом-флейтистом. Гастролювали на окупованих територіях, але вирішили поживитися ще й тут. При цьому потрапити до України вирішили незаконним шляхом.

Про це повідомила Держприкордонслужба. 

Вказується, що українські прикордонники не пропустили до країни екссоліста гурту «Лесоповал», російського співака Сергія Куприка. Також не пустили ще одного російського артиста, чиє ім’я не називається.

Наголошується, що Сергій Купрік мав проблеми з українським законодавством. Зокрема, наприкінці лютого 2020 року гастролював в тимчасово окупованому Донецьку.

«Звісно ж, потрапив він туди у незаконний спосіб – через закритий пункт пропуску на непідконтрольній українській владі ділянці українсько-російського кордону. У такий же спосіб він і залишив окуповану територію», – йдеться в повідомленні.

Разом з Куприком до України не пустили ще одного російського артиста, який прибув до України на прослуховування та для участі у фестивалі класичної музики. Російський флейтист порушив українське законодавство, коли відвідав територію анексованого Криму.

Обом  російським артистам відмовлено в перетині держкордону. Також вони отримали заборону в’їзду на територію України терміном на 3 роки.