Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця запевняє, що колишню експрокурорку вже окупованого Криму, депутата російської Держдуми Наталю Поклонську ніхто з чиновників Організації Об’єднаних Націй не вважає офіційним представником Криму.

Про це він сказав в інтерв’ю «Крим.Реалії».

«Не майте жодного сумніву. Ніхто з чиновників секретаріату ООН не вважає Поклонську офіційним представником Криму. Після ухвалення резолюції щодо Криму була розіслана інструкція всім агентствам і структурам секретаріату ООН, в якій написано, що Крим – це окупована територія України. Жоден з чиновників ООН, який хоче залишатися чиновником ООН, ніколи не скаже, що Поклонська є представником Криму. Тому це все маячня», – зазначив Кислиця.

Нагадаємо. Наталя Поклонська заявила, що зібрала і надіслала додаткові матеріали щодо питання доступу до води в Криму комісару з прав людини ООН пані Мішель Бачелет.

1 вересня Поклонська поскаржилася на Україну в ООН через воду і додала, що Управління Верховного комісара ООН з прав людини якимось чином відреагувало на її звернення. Більш того, вона розцінила це як визнання «її статусу», а отже, і «вибору жителів півострова» в ООН.

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар, коментуючи заяву Поклонської, зазначила, що вона «видає бажане за дійсне».