Голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя», народний депутат, а також майже родич президента Росії Віктор Медведчук заявив, що будь-які кроки та пропозиції щодо ситуації на Донбасі, зокрема, спільне патрулювання, Україна має погоджувати з представниками ОРДЛО.

Він наголосив, що якими б не були пропозиції, що спрямовані на мирне врегулювання на сході України, є позитивними. Але вони будуть такими лише за умови, якщо знаходять відгук у тих, від кого залежить їхня реалізація. І це «як мінімум три людини».

На запитання журналістів про те, наскільки реалістична ідея спільного патрулювання, Медведчук відповів:

«Для цього потрібна згода як мінімум тих людей, які здійснюють це на неконтрольованій території».

Він наголошує, що всі пропозиції мають обговорюватися з представниками Донецька й Луганська, хоча з Кремля вже відгукнулись «все може бути».

«Вже пролунала заява пресслужби Кремля про те, що, напевно, все може бути, але для цього потрібен діалог із Донецьком і Луганськом», – заявив кум лідера країни-агресора.

І додав, що без прямих переговорів всі українські заклики та гасла про формування нових ідей не спрацюють. І взагалі назвав це способом уникнути реалізації Мінських домовленостей.