Україна працює над досягненням консенсусу серед країн-членів Північноатлантичного Альянсу щодо участі у Програмі розширених можливостей НАТО. Німеччина заявила про підтримку зближення України з НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після зустрічі з міністром оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер у Берліні, повідомляє Укрінформ.  

Він підкреслив, що дуже розраховує на підтримку Німеччини щодо участі України в Програмі розширених можливостей НАТО.

«Я порушив питання участі України в Програмі розширених можливостей НАТО. Ми розраховуємо на підтримку Німеччини в цьому питанні. Це дуже важливо не лише для України, але, ми переконані також що це важливо і для зміцнення спроможності Альянсу загалом», – сказав Кулеба.

За його словами такої ж думки дотримується більшість країн-членів НАТО. І зараз йде робота з досягнення консенсусу.

«Ми працюємо над тим, щоб досягнути консенсусу, тому що рішення про участь України Програмі розширених можливостей НАТО є консенсусним», – пояснив дипломат.

Міністр МЗС також додав, що міністр оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер запевнила у повній підтримці України.

«Вона сказала, що ця зустріч дозволила їй набагато краще зрозуміти, що саме відбувається на сході України, яка там безпекова ситуація. І дуже чітко пролунала фраза, що Німеччина підтримуватиме зближення України з НАТО. Це для нас дуже важливо», – додав він.

Нагадаємо. Віцепрем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко минулого місяця заявив, що Україна майже готова приєднатися до Програми розширених можливостей НАТО.