Росія заявляє, що продовжить захист етнічних росіян на Донбасі, попри вимоги України, наприклад, щодо припинення роздачі російських паспортів жителям окупованій території.

Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає «РИА Новости».

Він виступив із критикою на адресу України щодо вимоги відкликати указ Путіна про спрощене надання російського громадянства жителям Донбасу.

«Що значить, Росія повинна? А хіба Україна не повинна піклуватися про своїх громадян? Якщо Україна вважає людей, що проживають на південному сході України своїми громадянами, хіба вона не має про них піклуватися, хіба Україна не має забезпечувати соціальні потреби цих громадян», – заявив Пєсков.

Крім того, він стандартно повторив слова про те, що Росія завжди буде захищати інтереси росіян, де б вони не проживали. Хоча й визнав, що позиція Києва зрозуміла.

«Але вона докорінно розходиться із зобов’язаннями України, які зафіксовані підписом президента України в Мінському комплексі заходів. У Мінському комплексі не вказано, там немає такого положення (про припинення видачі російських паспортів, – ред.)», – додав прессекретар Путіна.