Глава української делегації в ТКГ зазначив, що домовитися змогли лише про всеосяжну тишу 22 липня. Росія через своїх маріонеток вимагає прийняти «дорожню карту, яку підготували ОРДЛО».

Про це голова української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Леонід Кравчук розповів в ефірі телеканалу «Україна 24».

Він зазначив, що Росія на переговорах щодо Донбасу блокує всі ініціативи, окрім домовленості про режим тиші. При цьому постійно намагається просувати зустрічні умови.

«Ми не стоїмо на місці, певний рух уперед є. Цей рух визначається основним рішенням, яке було прийнято ТКГ про всеосяжну тишу 22 липня. Але інших серйозних зрушень до миру немає. Інші питання – розмінування, обмін утримуваними особами, КПВВ тощо – не вирішуються, тому що це прив’язується російською стороною до певних передумов. Однією з передумов свого часу була постанова Ради про місцеві вибори, а зараз передумова – прийняття дорожньої карти, яку підготували ОРДЛО»,– пояснив Кравчук.

Читайте також: Росія озвучила позицію: обміну полоненими цього року не буде

Голова української делегації в ТКГ розповів про свої переговори з главою російської делегації Борисом Гризловим, який заявив, що Україна нібито сама попросила «узгодити конфлікт на Донбасі».

«Я звернувся до Гризлова, запитав, чому Росія не подає своїх пропозицій. Він чомусь сказав, що якщо це буде зроблено Росією, то це, мовляв, втручання у внутрішні справи України, і що Росія не бере там активної участі. А що це Україна попросила допомогти узгодити конфлікт на Донбасі, який є внутрішньою проблемою України», – розповів він.

При цьому Кравчук додав, що такого документу не знайшли.

«Я шукав таке звернення (від України до Росії – ред.), ми його разом з МЗС не знайшли», – зауважив глава української делегації.