Контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська», який був закритий через масштабні пожежі на Луганщині, відновив роботу з 9 ранку 5 жовтня.

Про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

«У зв’язку зі зниженням рівня пожежонебезпеки у регіоні, відповідно до рішення Командуючого об’єднаних сил, КПВВ «Станиця Луганська» відновив функціонування сьогодні, 5 жовтня, з 9.00. Робота КПВВ була припинена 1 жовтня у зв’язку із небезпекою поширення пожеж та детонації боєприпасів», – йдеться у повідомленні.

Вказується, що усі КПВВ на Донбасі працюють за осіннім графіком – щоденно з 7:00 до 18:30. Однак після 18:00 громадян пропускати в бік тимчасово окупованої території України не будуть з міркувань безпеки.

Крім того, рекомендується всім, хто планує поїздку через лінію розмежування враховувати, що фактично щоденний пропуск здійснюється лише у КПВВ «Станиця Луганська.

«Рух через КПВВ «Мар’їнка» не здійснюється, оскільки незаконні збройні формування блокують пропуск дорожнім коридором «Курахове-Донецьк». Рух через КПВВ «Новотроїцьке» обмежено, оскільки рух дорожнім коридором «Маріуполь-Донецьк» окупанти дозволяють два рази на тиждень», – йдеться у повідомленні.

Щодо ситуації з обмеженнями, пов’язаними з протидією розповсюдження коронавірусу, то вони залишаються чинними. На період дії карантину в Донецькій та Луганській областях забороняється перетин лінії розмежування через КПВВ іноземцями та особами без громадянства без наявного полісу (свідоцтва, сертифікату) страхування, виданого страховою компанією, що зареєстрована на території України та покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, та діє на строк перебування в Україні.

Громадяни, які прямують з ТОТ, проходитимуть безконтактний температурний скринінг тіла та опитування на предмет контактування з хворими на COVID-19.

«Особи (крім осіб до 12-річного віку та працівників офіційних міжнародних місій, організацій акредитованих в Україні) будуть пропускатись лише за умови згоди на проходження самоізоляції, з використанням єдиного електронного сервісу «Дій вдома», або обсервації», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо. 1 жовтні робота КПВВ «Станиця Луганська» була припинена у зв’язку з небезпекою поширення пожеж та детонації боєприпасів.