Політрадники країн «нормандської четвірки» наблизилися до угоди за проєктом конкретних заходів щодо реалізації перемир’я в Донбасі. Таку заяву Козак зробив за підсумками першого дня переговорів.

Про це заявив заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак російському «РИА Новости».

Він заявив, що розмова була ґрунтовна і Кремль витратив «достатньо часу» щоб «прояснити позицію України» щодо мінських угод та комплексу заходів. Це, за його словами, потрібно для того, щоб «розуміти, на якій основі боку переговорів ведуть діалог з метою врегулювання».

«Тому що останнім часом з Києва звучать найрізноманітніші інтерпретації, в тому числі від офіційних головних посадових осіб про призначення мінських угод, яким чином їх тлумачити, чи містять вони якісь зобов’язання України і так далі», – сказав він.

І додав, що їм вдалося «наблизиться до того, що повинен бути прийнятий комплекс додаткових заходів припинення «перестрілки».

«Три місяці обговорення у тристоронньої контактній групі не давали ніякого результату. Сьогодні, як мені здається, ми наблизилися до того, щоб на найближчому засіданні ТКГ міг бути прийнятий конкретний комплекс додаткових заходів, не декларації про прихильність режиму припинення вогню, який не працює, а конкретні механізми, які забезпечують реалізацію цієї декларації», – додав він.

Остаточний документ планується повністю узгодити у телефонному режимі, «оскільки його не вдалося узгодити в деталях».