Заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив, що потрібно провести «Трускавець-2» для підвищення цифрової грамотності народних депутатів.

Про це він повідомив в ефірі Радіо НВ.

Корнієнко розповів, що фракція має намір відправити на навчання депутатів «Слуги народу», де вони зможуть пройти тренінги та семінари, завдяки чому підвищать свою цифрову грамотність.

За його словами, це пов’язано з великою кількістю скандалів, які виникли через листування народних депутатів з «Джокером». Саме тому, в партії «Слуга народу» задумалися над проведенням школи депутата, аналогічної тій, що пройшла у липні поточного року в Трускавці.

Крім цього, народних обранців планується навчити заповненню податкових декларацій…

Олександр Корнієнко заявив, що «Трускавець-2» пройде в кінці січня наступного року.

 «У нас вже є кілька партнерів, які готові, коли трошки стихне цей наш весь процес. Є ідея зробити «Трускавець-2» десь між сесіями. Можливо, в кінці січня», – додав заступник фракції «Слуга народу».

Що було у «Трускавець-1» та скільки це коштувало

З приводу такої заяви заступника глави фракції «Слуга народу» варто згадати як пройшло навчання влітку і скільки коштував «Трускавець-1»… Не для самих депутатів, яким дійсно не завадило би трохи повчитися.

Організована для «Слуг народу» Школа молодих депутатів в Трускавці обійшлася в мільйони гривень – це дані, які подали Нацагентству щодо запобігання корупції.

Суть програми ніхто не пояснював, а пізніше організатори заявили, що деякі з «учнів» взагалі не ходили на заняття, а замість цього просто відпочивали у курортному Трускавці.

Політтехнолог під час свого виступу перед обранцями народу заявив, що вони – «політичні ніхто».

Наприкінці навчального тижня депутати зустрілись з президентом Володимиром Зеленським.

За цей період навчання, який тривав з 28 липня по 4 серпня, було потрачено мільйони гривень.

Дорога до Трускавця – 145 тис. грн.Проживання в готелі – 1,95 млн. грн. (фешенебельний «Ріксос», де вартість номерів стартує від 3600 гривень за добу).Організаційні питання, які вирішувала компанія «Бальнео-Тур» – 5,8 млн. грн.Оплата за самі семінари та начитку лекцій «Київській школі економіки і менеджменту» – 2,09 млн. грн.Та всяке інше…