Члени Конгресового Українського кокусу, обидві партії у Конгресі США закликали держсекретаря Майкла Помпео негайно запровадити санкції проти газопроводу Nord Stream 2, будівництво якого веде Росія.

Про це йдеться в листі законодавців Майклу Помпео, повідомляє Укрінформ.  

Вони висловили стурбованість з приводу намагань Росії обійти обмеження Конгресу США і закликали терміново вжити санкції.

«Звертаємося до вас, щоб висловити стурбованість із приводу намагань Росії обійти обмеження Конгресу США проти Nord Stream 2 та закликаємо терміново запровадити санкції проти російських суб’єктів STIF та MRTS, а також будь-яких інших фірм, причетних до будівництва трубопроводу чи забезпечення технічної підтримки», – йдеться у листі.

Конгресмени вказали, що Кремль сподівається максимально швидко завершити проєкт, поки американська сторона не ввела обмеження. Вони наголосили, що Путін прагне «посіяти розбрат у трансатлантичному альянсі» і використовує для цього інструменти гібридної війни.

Крім того, представники Конгресу підкреслили, що багаторічні інтереси США щодо збереження енергетичної безпеки в Європі та протидії Nord Stream 2 залишаються незмінними. І вони продовжують захищати Україну та всіх партнерів від згубного впливу Росії.

«Ми продовжуємо бути на варті, захищаючи від згубного російського впливу суверенітет України, європейських союзників, а також партнерів», – підкреслюється в листі.

Звернення підписали члени Конгресу Марсі Каптур, Енді Гарріс, Майк Квіглі, Браян Фітцпатрік, Майкл Бергесс. Копію документа вони відіслали на ім’я міністра фінансів США Стівена Мнучіна.