«Якщо російська влада знову вирішила застосувати хімзброю проти одного зі своїх громадян, то додаткові санкції повинні бути введені».

До адміністрації президента Дональда Трампа надіслали лист, у якому лідери комітету у закордонних справах Палати представників вимагають розслідувати отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

«Ми офіційно вимагаємо, щоб виконавча влада провела розслідування, щоб визначити, чи використовувала Росія хімічну зброю з порушенням міжнародного законодавства або ж чи використовувала Росія летальну хімічну зброю проти своїх громадян», – йдеться у листі.

Лідерів комітету у закордонних справ Палати представників Конгресу також зазначають, що законодавство США передбачає встановлення протягом 60 днів факту застосування хімічної чи біологічної зброї.

І підкреслюють, шо у випадку доведення – до порушників запроваджують санкції.

Читайте також: Країни G7 у спільній заяві озвучили вимоги до Росії з приводу отруєння Навального

Лідери комітету також вважають, що додаткові санкції проти РФ потрібно буде запровадити, якщо розслідування підтвердить, що це була хімічна зброя.

«Якщо російська влада знову вирішила застосувати хімзброю проти одного зі своїх громадян, то додаткові санкції повинні бути введені», – йдеться у листі.

Крім того, у заяві закликали Трампа «продовжувати діяти спільно з нашими союзниками і партнерами, щоб вимагати від Росії повного співробітництва з ретельним міжнародним розслідуванням події – під егідою ОЗХЗ».

Нагадаємо. Олексій Навальний впав у кому 20 серпня через можливе отруєння у російському аеропорті. Через два дні він був транспортований у клініку в Німеччині.

Представник кабміну ФРН заявив, що німецька лабораторія знайшла в організмі Навального сліди отрути з групи «Новачок».

Канцлер Ангела Меркель констатувала, що Навальний став жертвою злочину, і Кремль повинен відповісти за отруєння.