Голова Харківської ОДА Олексій Кучер звинуватив командування українських військово-повітряних сил у тому, що в слідстві щодо причин аварії Ан-26 приховували факт отримання дозволу на посадку з затриманням. У Командуванні різко відреагували на його слова, звернулись до СБУ з приводу самого Кучера і згадали про Скабєєву.

Так, Кучер у своєму Телеграм-каналі на в ефірі «Свобода слова Савіка Шустера» заявив, що «посадка Ан-26 з курсантами на борту затрималася через те, що в цей час на посадку заходив інший борт».

«Останні три доби ці факти приховувалися й були спроби замовчати цю інформацію», – додав він.

Спочатку він вимагав від Міноборони надати інформацію, який саме це був борт, котрий отримав пріоритетну посадку, а вже під час телевізійного ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» Кучер сказав, що на борту, котрий отримав пріоритетну посадку, перебував син командувача повітряних сил ЗСУ Сергія Дроздова.

Вранці 3 жовтня командування Повітряних сил ЗСУ на своїй сторінці у Фейсбуці назвало усі заяви Кучера «брехнею і маніпуляцією».

«Що це, політичний піар, чиєсь замовлення, хто зна? Мораллю зрештою тут і не пахне… пан Кучер у Харкові одіозна фігура (гугл в допомогу). Можливо пора вже дзвонити очільнику Служба безпеки України з приводу цього «губєрнатора», чию риторику завтра радісно підхопить пані Скабєєва? Це точно піде на користь країні!», – йдеться в повідомленні.

Дісталося й ЗМІ, які писали про програму та заяви з боку Кучера і генерал-полковника Сергія Дроздова.

«Шановні журналісти, блогери, державні діячі, які минулого вечора скопіювали гучний «сенсаційний» заголовок із «літаком сина командувача». Це відверта брехня та маніпуляція! Цей літак жодним чином не впливав на катастрофу Ан-26Ш!», – звертається командування Повітряних сил у повідомленні.

Також вказується, що розслідування жахливої авіакатастрофи триває, щоб встановити істину та винних.

«Закликаємо не піддаватись на маніпуляції, і користуватись даними з достовірних джерел», – йдеться у повідомленні.

Заява підписана Юрієм Ігнатом, речником командування повітряних сил ЗСУ.