Підозрюваного за ч. 1 ст. 258-3 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, взято під варту за клопотанням прокурорів області.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

«Слідством з’ясовано, що мешканець Одещини, будучи колишнім військовослужбовцем та маючи велику кількість знайомих серед колишніх та діючих військовослужбовців ЗС України, сприяв діяльності терористичної організації «ДНР», зокрема проводив розвідувально-підривні акції на території південних областей України, а також збирав і передавав до так званого «Міністерства державної безпеки ДНР» інформацію про діяльність формувань ЗС України», – йдеться у повідомленні.

Чоловіком була налагоджена певна мережа. За допомогою неї можна було здобути інформацію про військових не тільки колишніх, а і тих, хто служить сьогодні. Також використовувалась низка методів для початку співпраці з підозрюваним.

У період 2019-2020 років зловмисник за грошову винагороду, передавав всю отриману інформацію представникам так званої «ДНР», використовуючи мобільні додатки для повідомлень.

В ході обшуку його транспортного засобу знайдено кілька корпусів ручних гранат, протитанковий вибуховий пристрій та запали.

Досудове слідство проводиться слідчими Управління СБУ Одещини. Крім того, співробітники правоохоронних органів встановлюють причетність інших осіб.