Кремль готується до переговорів з Байденом, оскільки зрозуміє, що рівень взаємодії між адміністрацію США і партнерами по Євросоюзу буде якісно іншим.

Про це розповів колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін, пише «ZN.ua».

Зазначається, що Кремль може спробувати провести переговори з новою адміністрацією США з приводу окупованого Криму і війни на Донбасі. Путіну дуже важливо не втратити підтримку і тому він боїться здатися слабким в «донбаському питанні».

«Тема можливих зрушень навколо окупованих Росією територій повинна бути предметом окремого аналізу, але очевидно, що Путін готується торгуватися з майбутньою адміністрацією США, розуміючи, що рівень взаємодії між нею і партнерами по Євросоюзу буде якісно іншим», – зазначив екс-міністр.

Водночас Клімкін зауважив, що найближчим часом не варто очікувати ніякого реального прогресу в цій сфері. Все, що відбувається зараз – інформаційний шум, який потрібен для підтримки Путіна.

За словами ексдипломата, домовленість по Донбасу може бути лише частиною більш широких домовленостей між США, Євросоюзом і Україною з одного боку, і Росією – з іншого. А будь-які зрушення можливі тільки після таких переговорів.

«Для російського президента Донбас нічого не означає, він буде торгуватися навколо України як такої і не тільки, а також спробує зберегти обличчя, адже виглядати слабким в «донбаському питанні» означатиме руйнування його іміджу всередині РФ», – зазначив Клімкін.