У поліції підтвердили розстріл і повідомили, що дві людини отримали поранення, їх зараз доставлені до лікарні. Правоохоронці спростували слова опозиційного нардепа про вбитого і двох заручників. По області введено в дію поліцейську операцію «Сирена».

Про це йдеться на сайті Національної поліції.

Зазначаєтеся, що повідомлення про подію на автодорозі в районі міста Люботина надійшло до поліції близько 19-10. За вказаною адресою терміново вирушили керівництво обласного главку поліції та слідчо-оперативна група Люботинського ВП.

«З’ясовано, що поблизу міста Люботин Харківського району Харківської області на автодорозі невідомі автомобілем «Міцубісі» заблокували рух мікроавтобуса «Мерседес», у якому перебували представники ГО «За життя», та змусили його зупинитися. Після цього з автомобіля «Міцусібі» вийшло декілька осіб й з травматичної зброї обстріляли вказаний мікроавтобус, після чого втекли на своєму автомобілі. У результаті пострілів двоє активістів згаданої громадської організації отримали поранення, їм надається медична допомога. Людей, взятих у заручники немає. Розшук зловмисників здійснюється за спеціальною поліцейською операцією «Сирена», – йдеться в повідомленні.

Наразі встановлюються обставини події. Інформація за фактом події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.