Керівник місії НАТО в Україні Александер Вінніков говорить, що спільні навчання між Україною та НАТО сприяють поліпшенню взаємодії.

Так він відповів на питання кореспондента «Крим.Реалії» щодо загрози російських навчань в анексованому Криму під час пресбрифінгу в Херсоні.

Він зазначив, що поведінка Росії останнім часом «дестабілізується», і НАТО стежить за нею «дуже пильно».

«Ми вважаємо, що агресія Росії проти сусідів є неприйнятною. Тому НАТО припинило будь-яке практичне співробітництво з Росією, залишивши лише політичні канали для діалогу з Росією в надії на те, що Москва змінить свою поведінку і дотримуватиметься міжнародного права та принципів», – заявив Вінніков.

Керівник місії НАТО зазначив, що українські військові навчання за підтримки НАТО «допоможуть поліпшити готовність ЗСУ» на тлі російських військових навчань «Кавказ 2020».

«Головною метою цих навчань є поліпшення сумісності між Збройними Силами України та країнами НАТО, що допоможе Україні внести свій внесок у глобальний мир і порядок», – додав Вінніков.

Нагадаємо. Російські навчання «Кавказ 2020» проводяться поряд з кордоном Росії з Україною, а також на території окупованого півострова. При цьому, після анексії Криму в 2014 році Росія регулярно проводить військові навчання на півострові та у Чорному морі і майже перетворила півострів на військову базу.