Раніше Поліція Луганської області повідомила про виявлення схеми підкупу виборців. Проте жодних подробиць не було.

«Сьогодні вдень, 4 жовтня, в ході огляду одного з магазинів у м. Кремінна поліцейськими виявлено та вилучено продуктові набори та списки виборців, що вказує на організацію схеми зі скупки голосів на користь однієї з політичних сил та кандидата на посаду голови м. Кремінна. (…) Також, поліцейськими встановлені свідки події та особи, які встигли отримати продукти харчування. Наразі поліція встановлює всіх осіб, які можуть бути причетними до організації схеми підкупу виборців», – йшлося у повідомленні Нацполіції Луганської області.

Світло на це пролив журналіст, представник української делегації ТКГ Денис Казанський у Фейсбуці.

Він написав, що поліція у Кремінній (Луганська область) зловила на підкупі виборців сепаратиста Володимира Струка. Ця людина у 2014 році підтримувала бойовиків «ЛНР», а тепер балотується в мери Кремінної.

«Струк не тільки не поніс відповідальності за державну зраду, але і готується купити собі крісло мера Кремінній старим перевіреним способом – банально роздаючи продукти місцевому жебракові населенню. Робиться все це абсолютно відкрито і в промислових масштабах. На фото – тільки одна точка», – написав він.

Крім того, додав, що поки що взагалі невідомо, чи понесе сепаратист відповідальність, чи все ж таки стане мером міста.

«У підсумку, Струк знахабнів настільки, що поліція все ж була змушена зреагувати. А тепер головне питання – чи понесе Струк відповідальність? Після того, як поліція офіційно задокументувала підкуп, зробити вигляд, що нічого цього не було, вже не вийде. Якщо Струк все ж купить посаду мера, це буде означати, що державні структури з ним заодно і покривають його злочину», – написав він.

І додав, що навесні 2019 року він написав заяву в СБУ за фактом співпраці Струка з незаконними збройними формуваннями «ЛНР».

«Півтора року не було жодної реакції. І ось сталося диво – завтра мене викликають на допит в СБУ по цій справі», – написав Казанський.