На думку представника Донецької області в ТКГ, така вимога до України є для РФ лише приводом призупинити переговори.

Про це в ефірі «Прямого» заявив Денис Казанський.

«Це дуже легко довести. Тому що, наприклад, у 2015 році, коли були місцеві вибори, Верховна Рада приймала таку саму постанову про місцеві вибори, і так само там казали, що вибори в ОРДЛО неможливо, доки не будуть виведені російські війська. Тобто таке саме було формулювання. Але тоді Росія нічого не блокувала, тоді їх це абсолютно не зачіпало, а зараз вони до цього причепилися. Причепилися лише тому, що вони чомусь вирішили потягнути час», – сказав він.

За словами Казанського на засіданнях Тристоронньої контактної групи обговорюють питання Донбасу та миру, а не рішення парламенту.

«ТКГ обговорює безпосередньо проблеми реінтеграції Донбасу. Це закон про особливий статус і саме мирний процес. Внутрішні справи України, умовно кажучи, вибори місцеві, які не стосуються зараз окупованих територій, ми кажемо про місцеві вибори тільки на підконтрольній, – вони не мають жодного стосунку до ТКГ. І у нас в ТКГ немає такої компетенції обговорювати рішення чи Верховної Ради України, чи російської Державної думи. Ми обговорюємо безпосередньо питання Донбасу», – зазначив представник України на переговорах.