Нові подробиці трагедії Ан-26 у Харківській області заявив, що «там навіть було не два літаки, а ще були два гелікоптери на території аеродрому».

Про це розповів спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі каналу «Україна 24».

Він повідомив, що розглядаються кілька версій трагедії, але чекають офіційної.

«Версія теракту повинна мати місце, але вона є найменш, напевно, вірогідною, оскільки уже зібрано достатньо матеріалу. Мусимо дочекатися офіційної версії. Як представник командування Повітряних сил я не можу говорити про результати. Однак щойно ми розмістили візуалізацію схеми військового аеродрому, як саме сталася ця ситуація, на якій відстані були літаки один від одного», – сказав він.

За словами Ігната слідчі також розглядають взаємодію двох літаків та диспетчера. Тим більш, що було не два літаки, про які говорили днями під час скандального ефіру «Свобода слова у Савіка Шустера», а ще й два вертольоти.

«Це один з елементів. Це стало гучним до розгляду після заяв окремих доповідачів, які почали робити деякі припущення, хоча вони є членами комісії. Там навіть було не два літаки, а ще були два гелікоптери на території аеродрому, і керівник польотів на командно-диспетчерському пункті прийняв правильні рішення і зробив все для того…», – сказав він.

Крім того, спікер додав, що «керівник польотів не міг за всіма документами вчинити інакше».

«Він дав змогу сісти літаку та одразу скерував літак, на якому були певні проблеми, літак, який не просив екстреної посадки, але він все-таки скерував його на полосу. І ті два вертольоти теж звільнили місце, щоб не перешкоджати літакам сісти. Відстань між першим та другим літаками була достатньою, щоб перший без проблем сів на полосу, звільнив її, і в той час другий зайшов на посадку. Це ми й оприлюднили сьогодні на нашій сторінці», – сказав він.

На сторінці Командування Повітряних Сил ЗСУ у Фейсбуці написали, що викладена «схема не є доказовою базою, але стане корисною для галасливих «експертів».

У командуванні запевнили, що ПС ЗСУ максимально сприяють слідству та надали усі матеріали для експертної оцінки. Вони також закликали усіх членів комісій, що займаються розслідуванням причини трагедії, «провести неупереджене, якісне розслідування, аби в майбутньому не допустити таких сумних сторінок в українській історії…».

До Вашої уваги візуалізація схеми повітряного руху на військовому аеродромі, якою керуються в авіації Повітряних Сил і в…

Опубліковано Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed ForcesНеділя, 4 жовтня 2020 р.

Нагадаємо. Увечері 25 вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил.

На місці катастрофи загинули 25 осіб. Ще один курсант помер у лікарні від опіків. Єдиний курсант, що вижив, перебуває на лікуванні.