Згідно з прийнятими Верховною Радою законами застосовувати касові апарати доведеться навіть тим фізичним особам-підприємцям, які не працюють з готівкою. Про це повідомив глава Державної податкової служби Сергій Верланов в ефірі «24 каналу».

«Що стосується третьої групи: так, дійсно, на сьогоднішній день, за тими нормами, які є в законі в разі перерахування з банківського рахунку на банківський рахунок потрібно застосовувати РРО», – сказав Верланов.

Тобто, з 2021 касові апарати повинні будуть використовувати не тільки ФОП, які займаються торгівлею або наданням послуг на зразок готельних або ресторанних, а й ФОП, які працюють, наприклад, у сфері IT. Раніше, при розробці та прийнятті цих законів, у парламенті повідомляли, що обов’язкове використання касових апаратів введуть виключно для ФОП, які працюють з готівкою.

Нагадаємо. 17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закони про застосування касових апаратів у сферах торгівлі, харчування та послуг, а також про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі.