Проросійські сили готують загони «тітушок» до повторення сценарію 2014 року і цього разу по всіх областях. Вони озброюються, а всі тренування ведуть залучені фахівці.

Про це розповів відомий громадський активіст, учасник Євромайдану та війни на Донбасі Євген Карась в ефірі каналу «На Два Слова».

«Люди Медведчука по всіх областях України зараз орендують різні стрілецькі клуби, клуби навчання тактичній медицині. На Закарпатті у них люди навіть займаються мінно-підривною підготовкою. Запрошують фахівців з Києва. Вони по 15, по 30 людей викуповують цілі полігони і тренуються, тренуються, оформляють зброю тощо», – зазначив Карась.

Він вказав, що фінансування подібних заходів йде через близький до Росії паливно-мастильний бізнес, посилаючись на дані свого джерела, що працює у цій сфері.

«Грошей у них вистачає щоб купити всіх «тітушок», всіх їх озброїти і вони підуть на убой», – сказав активіст.

Карась зазначає, що вже зараз існує цілком реальна загроза розгортання сценарію подій по аналогії з 2014 роком. Тоді все почалося саме з «тітушок» за сприяння тогочасної влади, а потім вже зайшла реальна російська бойова агентура. Після чого був відкритий шлях військам РФ.

«Я тут прихильник людей з Донецька і Луганська, які вважають, що коли приходить «русская весна», з нею не треба розмовляти, її треба давити, тому що всі ці ідіоти за гроші є першим транзитним етапом, після якого вже заходять «мотороли». Перший бій «Мотороли» був у Харкові, на Римарській, саме з «Азовом», – нагадав Карась.

Зараз все може повторитися: тренування йдуть майже по всіх областях України. Проте правоохоронні органи на це не реагують.

Варто нагадати, що про тренування та «тітушок» неодноразово говорив і Андрій Білецький.