На позачерговому засіданні парламенту 4 березня, яке було ініційоване президентом України Володимиром Зеленським, не планується вирішувати питання щодо призначення Сергія Тігіпка прем’єр-міністром. Посилення відбудеться, але не заміною Гончарука Тігіпком.

Про це заявив глава президентської фракції Арахамія в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» на каналі «Україна»

За його словами, в зв’язку з епідемією коронавірусу є ймовірність економічної кризи. Тому необхідно «посилити» Кабінет Міністрів, зробивши ряд кадрових рішень: «когось залучити, когось виключити».

«Є такі умови, що наближається економічна криза, є ознаки, через коронавірус. Потрібно Кабмін перетворити на  штаб. Щоб він став штабом, потрібно зробити кілька кадрових рішень, у тому числі. Ми хочемо посилити Кабмін, зробити більш оперативним та досвідченим. Когось залучити, когось виключити, в тому числі», — сказав Арахамія.

Глава президентської фракції заявив, що знає, про кого йде мова, але відмовився називати прізвища, щоб «не підставляти людину».

На уточнювальне запитання про те, чи мається на увазі заміна Олексія Гончарука на посаді прем’єр-міністра Сергієм Тігіпком, Арахамія відповів негативно.

«Ні, цього не буде», — сказав він.

Глава фракції «Слуга народу» підкреслив також необхідність проведення позачергової сесії у зв’язку з тим, що парламент наразі заблокований розглядом поправок до законопроєкту про відкриття ринку сільськогосподарських земель. І вже три тижні не може нормально працювати.

Крім того, є й інше питання на розгляд: «шість місяців, весна прийшла, посадок немає».

«Парламент три тижні не працює в штатному режимі «завдяки» тому, що ОПЗЖ заблокувала роботу парламенту поправками по законопроєкту про землю, які вже не поправки, а просто згенеровані тексти, але ми повинні сидіти в Раді й це слухати. … У нас є кілька законів про оборону, вони вже три тижні поспіль в порядку денному, і ми не можемо їх розглянути. … І далі третя причина — шість місяців, весна прийшла, посадок немає. Нам треба заслухати звіт правоохоронних органів», — зазначив він.

Нагадаємо. Позачергове пленарне засідання Верховної Ради України скликається на 16 годину 4 березня на вимогу президента Зеленського. 

Раніше з’явилася інформація, що Сергій Тігіпко може очолити Кабінет Міністрів України замість Олексія Гончарука. Багато джерел вказували на те, що питання про призначення Сергія Тігіпка прем’єром вирішене на 99% і буде реалізоване найближчим часом. Підтвердив зустріч з колишнім заступником голови «Партії регіонів» Сергієм Тігіпком і сам президент України Володимир Зеленський.

Олексій Гончарук спростував повідомлення про свою відставку та призначення на посаду Сергія Тігіпка, але додав, що уряду потрібні розумні люди.