Лікар-кардіохірург, волонтерка Юлія Кузьменко розповіла про експертизи, тиск та майбутнє справи Шеремета. А також пояснила, чому змінили запобіжні заходи, а Антоненка утримують під вартою.

Про це Юлія Кузьменко, фігурантка у справі вбивства Шеремета, розповіла у програмі «Коментар з Анжелікою Сизоненко», передає «Еспресо.TV».

Вона зазначила, що впевнена у непричетності до вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка та Яни Дугарь.

Розповіла й про те, що досі звикає до того, що знаходиться дома і що з неї зняли електронний браслет. На питання журналістки з приводу таких змін у відношенні до фігурантів справи Шеремета (Дугарь під домашнім арештом, Кузьменко відпустили під домашній арешт недавно, а Антоненка досі утримують за гратами), вона відповіла, що це один з методів тиску.

«Це тиск. Психологічний тиск. Коли одного з, так сказати, як вони нарисували «команда вбивць Павла Шеремета», це Яна була під домашнім арештом, потім було постійне пом’якшення, а двоє залишалися у тюрмі – це психологічний тиск на тих двох, які залишаються у тюрмі. Те саме зараз відбувається і з Андрієм Антоненком», – сказала вона.

Юлія Кузьменко також повідомила, що в матеріалах справи немає експертизи ходи Айвана Бірча, більш того, немає жодних ксерокопій англомовного оригіналу та імені перекладача.

У відповідь на запитання ведучої щодо того, чи дивилась вона пресконференцію за участі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і президента Зеленського, де її назвали причетною до вбивства Шеремета, Кузьменко вказала, що на той момент її незаконно утримували вже близько семи годин. У в’язниці не мала змоги подивитись її.

«Я її подивлюсь, коли все розвалиться», – додала вона.

Також волонтерка розповіла про суть скарги її захисту до Європейського суду з прав людини.

«Наші скарги були прийняті, скарги стосувалися порушення презумпції невинуватості, мого незаконного утримання в цей час( до офіційного затримання, -Ред.), скарги стосувались саме всіх порушень, які були по ходу справи», – відзначила Кузьменко.