Іран передав Україні та США попередню доповідь про катастрофу Boeing 737 «Міжнародних авіаліній України» в Тегерані 8 січня, в результаті якого загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу.

Про це йдеться у попередньому звіті про аварію Управління цивільної авіації Ірану.

За їхніми даними, пожежа на борту спалахнула до падіння, а вибух стався при зіткненні з землею. Такі висновки зробили в Організації цивільної авіації Ірану.

Голова організації Алі Абедзаде відмічає, що на загоряння перед катастрофою вказують повідомлення очевидців. Крім того, сама траєкторія польоту говорить про те, що лайнер збирався повернутися в аеропорт вильоту і екіпаж нібито намагався повернути літак в аеропорт Тегерана, але з проханням про допомогу не звертався через радіозв’язок.

Слідчі у цій справі зазначили, що знайшли обидва «чорні ящики», проте вони отримали пошкодження і частина записів на них втрачена.

Нагадаємо. Раніше в Ірані відмовились передавати «чорні ящики» Україні та США (виробник) та заявили, що не визначили країну, яка отримає їх для дослідження причин катастрофи. Також раніше вони вказували, що пілот літака МАУ з самого початку польоту не міг зв’язатися з вежею і диспетчером і посилалися на дані перевірки «чорного ящика» екіпажу.