Злочинна діяльність викрита та блокована співробітниками Служби безпеки України в низці областей.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Задокументовано, що за завданням російських кураторів зловмисники скоординовано поширювали у соцмережах матеріали із закликами до порушення територіальної цілісності та конституційного ладу нашої країни, розпалювання міжнаціональної ворожнечі», – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що в Дніпровській області було викрито особу, родом з Донецька, яка займалась поширенням матеріалів щодо підтримки анексії Криму та окупації Донбасу. Крім того, він закликав до знищення міфічних «українських фашистів». Також агітував за ідеологію так званого «руського миру».

На поширенні деструктивних матеріалів правоохоронці викрили чоловіка на Херсонщині. Ним розповсюджувався контент у забороненій мережі, який виправдовував дії Російської Федерації на території України та містив агітацію сепаратизму.

Кіберфахівці СБУ також встановили зловмисника на Закарпатті. Там житель Берегово створював профілі у соцмережах, які використовував для закликів до порушення української територіальної цілісності.

Як наголошують у спецслужбах, зараз дуже поширеною є агітація так званих «тарифних протестів». Куратори, які знаходяться за кордоном, збурюють людей до участі в акціях.

Дії таких інтернет-агітаторів кваліфікуються за ст. 110 ККУ. Правоохоронними та слідчими органами їм повідомлено про підозру. По всіх епізодах продовжуються слідчі дії.