Перший президент України і глава української делегації в ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі розповів про своє ставлення до російської пропагандистки Ольги Скабєєвої, з якою він спілкувався в ефірі програми «60 хвилин» на телеканалі «Росія 24».

Леонід Кравчук зробив заяву в інтерв’ю Дмитру Гордону.

«Скабеева вона мені не противна. Вона журналіст. Я їх дуже поважаю, я знаю, яка це складна робота. Вони як розвідники ходять по лезу. За ними завжди мільйони. Ці мільйони діляться або туди, або туди … Вона енергійна, вона емоційна, напориста, мені було приємно слухати, як вона каже», – розповів він.

Леонід Кравчук чомусь вважає Ольгу Скабєєву журналісткою, хоча всі її дії в інформаційній війні проти України належать не до журналістики, а виключно до пропаганди.

Ось що думають відносно висловлювань Леоніда Кравчука учасники російсько-української війни, які мешкають на Донеччині.

Анатолій Тішаков зі Слов’янська, голова спілки учасників АТО:

«Журналістика є другим фронтом. Це, в першу чергу, інформаційна війна. Кравчук своїми діями підігрує Росії. Що стосується наслідків інформаційної війни, то є гіркий приклад – Донбас. Саме інформаційна війна у 2014 році була програна Росії. І зараз ми маємо те, що маємо. Особисто для мене Скабеєва – ворог».

Микола Міхеєв з Краматорська, голова місцевої спілки учасників АТО, теж сприймає пропагандистку з Росії як ворога в інформаційній війні.

«Так враження, що він з глузду з’їхав. Нібито він існує в якійсь паралельній реальності. Ту брехню відверту, який цей зливний бачок виливає… І тут же, розповідати, що вона по якомусь там лезу ходить – це за межами здорового глузду. Якщо ми так заявляємо (мається на увазі заява Кравчука), ми просто капітулюємо в інформаційній війні. Як можна казати, що Скабєєва така гарна? Це маячня».

Віктор Дикий, голова спілки учасників АТО міста Лиман теж вважає Скабєєву супротивником в інформаційній війні.

«Вона, Кісєльов, Соловйов працюють проти нас. Кравчука я вважаю зрадником і не розумію, як він може представляти наші інтереси у ТКГ. Я бачу, що він взагалі не вважає Росію ворогом».