Колишній полонений, вчений Ігор Козловський вважає, що до процесів деокупації Криму треба долучати Туреччину.

Про це він розповів у інтерв’ю виданню «Патріот Донбасу».

Ігор Козловський, український вчений, релігієзнавець, кандидат історичних наук, колишній полонений окупаційних військових формувань у Донецьку вважає, що саме Туреччина може допомогти Україні у питанні Криму.

Раніше президент України Володимир Зеленський анонсував створення «Кримської платформи». Це об’єднання різних зацікавлених сторін буде займатися питанням повернення анексованого півострова та питаннями, які пов’язані з порушеннями прав людини на окупованій території Криму.

З точки зору Ігоря Козловського, до цих процесів треба долучати Туреччину.

«Я вважаю, що нам велику допомогу може надати турецька сторона. Ті зв’язки, які є у кримських татар і Меджлісу з турецькою владою та президентом Ердоганом, мають бути затребувані при роботі цієї платформи. Ця робота буде багатовекторною».

Повна версія інтерв’ю з Ігорем Козловським вийде найближчим часом.

Нагадаємо. На даний час ініційовану президентом Зеленським «Кримську платформу» погодились підтримати Туреччина, Сполучені Штати Америки, Словаччина, Велика Британія.

27 січня 2016 року Ігор Козловський був захоплений бойовиками так званої «ДНР» за проукраїнську позицію, піддавався тортурам і перебував в полоні майже 2 роки, до 27 грудня 2017 року. Звільнений з полону за обміном.