Фракція «Європейська Солідарність» звернулась до президента Володимира Зеленського із закликом виконати свою обіцянку щодо повернення українських підрозділів на позиції, які вони залишили внаслідок розведення військ у разі небезпеки.

Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив співголова фракції Артур Герасимов, повідомляє пресслужба «ЄС».  

Як ми писали раніше, сьогодні вранці під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій і здійснили спробу просування через лінію розмежування. Зав’язався бій поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний (неподалік від Золотого) з використанням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

«Як ви знаєте, сьогодні вранці відбувся важкий бій, позиції наших воїнів були атаковані російськими  окупаційними військами з використанням артилерії, мінометів, важкого озброєння. Є загиблі, є поранені. Цей бій показав повний провал капітулянтської тактики пана Зеленського по умиротворенню агресора», – наголошують у повідомленні.

З цього приводу партія звернулась до чинного президента і нагадала йому обіцянку, яку він давав перед тим, як почалося розведення сил та засобів, у тому числі, поблизу Золотого.

«Європейська Солідарність» звертається до Зеленського і вимагає терміново  повернути війська на позиції, з яких вони були відведені в рамках так званого «розведення», і вимагає від пана Зеленського виконати його власну обіцянку – що у разі загострення війська будуть повернені на позиції», – йдеться зверненні.

Крім того, вони звернулися до чинної влади «з вимогою терміново звернутися до Ради Безпеки ООН і на засіданні». «ЄС» наголошує, що засідання має бути зібрано для обговорення ситуації з наступом російських окупаційних військ на позиції українських військових.

Також у партії п’ятого президента України Петра Порошенка наполягають, щоб чинна влада звернутися міжнародних партнерів з вимогою зберегти та посилити санкції проти країни-агресора.

І висловились з приводу заяв про спільні патрулі та «мир в очах Путіна».

«Ми всі чули, що пропонуються спільні патрулі. Ми всі чули, що пан Зеленський побачив мир в очах Путіна.  Сьогодні вранці ми чітко побачили, що в очах Путіна – війна. І вимагаємо від Зеленського позбутися ілюзій», – заявив Артур Герасимов.

За словами Герасимова, цей бій чітко відображає реальну ситуацію і повний провал «мирного курсу» Зеленського.

«Цей бій показав повний провал капітулянтської тактики пана Зеленського по умиротворенню агресора».

Нагадаємо. З 5-ї години ранку 18 лютого йшов інтенсивний бій між бойовиками та українськими військами в районі Золотого, Оріхового та Новотошківського.

Президент України Володимир Зеленський з приводу сьогоднішніх бойових дій та наступу бойовиків поблизу Золотого зібрав засідання РНБО.

Також Зеленський сам виступив на брифінгу за підсумками засідання.

«Ми впевнені, що ця провокація не змінить курс, тому що тільки з сильною армією можна сідати за стіл переговорів… Курс до того, що ми йдемо впевнено, наближаємося до припинення війни і до миру», – заявив президент.