Фракція «Європейська Солідарність» заявила про критичну ситуацію в державі та закликала опозиційні проукраїнські сили об’єднатися та відправити уряд Шмигаля у відставку.

Про це йдеться у заяві «Європейської Солідарності», яка опублікована на офіційному сайті.   

Автори вказують на нездатність уряду та монобільшості протистояти викликам, з якими стикнулася сьогодні Україна і які «потребують невідкладної консолідації опозиційних сил».

«Три місяці діяльності другого уряду Зеленського лише поглибили кризу, яку породив перший уряд Зеленського. Вітчизняна промисловість падає рекордними темпами, зростає безробіття, діра в бюджеті вже сягнула 300 мільярдів, з початку року не виконується бюджет, відверто нищиться атомна енергетика, руйнується енергетична незалежність країни. Влада втратила контроль над криміногенною і безпековою ситуацією в державі і не може його відновити», – йдеться в заяві.

Крім того, вказується, що Кабмін у чинному складі не зміг забезпечити належний соціальний захист і надати у потрібному обсязі засоби індивідуального захисту для медичних працівників у розпал епідемії. Вказуючи при цьому на виділені для цього 65 мільярдів гривень в спецфонд для боротьби з COVID-19.

Наголошується також на нерозумінні урядом того, що економічна криза не завершиться разом із  завершенням карантину. Як вказано у заяві, криза пов’язана не з самим коронавірусом, а з некомпетентністю влади.

«Щоб протидіяти наближенню катастрофи, у Верховній Раді ініційовано процедуру відставки Уряду. Перший крок зроблено – вже одержані підписні листи для висловлення недовіри нинішньому Кабінету міністрів. Другий крок – ми спільно маємо зібрати 150 підписів, щоб звільнити Уряд, який тягне країну на дно. Вже понад 70 депутатів поставили свої підписи під документом про відставку», – йдеться в заяві.

Фракція п’ятого президента України Петра Порошенка звернулася до колег із фракції Політичної Партії «ГОЛОС», фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», депутатських груп «Партії «За майбутнє» і «ДОВІРА» із закликом долучитись до збору підписів та разом висловити недовіру другому уряду Зеленського.

«Чим швидше цей Кабмін піде у відставку – тим меншої шкоди він завдасть вітчизняній економіці і тим менш руйнівними будуть наслідки їхньої діяльності!», – підсумували у заяві.