Міністерство внутрішніх справ України допомагає Єврейській конфедерації України, єврейським громадам та організаціям держави здійснювати моніторинг проявів антисемітизму. Арсен Аваков «вселяє впевненість, що єврейське життя в Україні розвиватиметься». А ситуацію розхитують політичні сили, які хочуть прийти до влади заради власних інтересів.

Про це заявили в Єврейській конфедерації у понеділок, 8 червня.  

Вказується також, що МВС оперативно та окремо у кожному випадку реагує на правопорушення, які виникли на ґрунті релігійної та національної нетерпимості.

«Міністр Аваков та команда міністерства професійно підходять окремо до кожного випадку проявів антисемітизму, інформуючи нас про перебіг та результати розслідувань… Єврейська громадськість України підтримує Арсена Авакова на посаді міністра внутрішніх справ України та бажає йому плідної праці та подальших успіхів на благо нашої країни», – йдеться в заяві.

У документі також йдеться про те, що поліція постійно контролює всі ситуації, щоб виявити інформацію про радикальні настрої окремих осіб та різних організацій. І за кожним фактом, вказується у тексті, було розпочато досудове розслідування. Крім того, МВС проводять оперативно-профілактичні відпрацювання місць концентрації радикально налаштованих угруповань.

Єврейська конфедерація у своїй заяві також заявила, що «злагоджена робота» не подобається деяким політичним силам, які намагаються розхитати ситуацію в Україні і захопити владу.

«Однак, така злагоджена робота МВС не до вподоби тим політичним силам в Україні, які хотіли б розхитати ситуацію в країні задля здійснення своїх інтересів. І на цій хвилі прийти до влади. Заради цього вони всіляко роздмухують окремі інциденти, які могли статися і в будь-якій іншій країні. Однак своєчасна та рішуча реакція керівництва МВС не дає їм змоги здійснити свої плани», – йдеться у заяві.

У заяві також наголосили на тому, що робота МВС вселяє впевненість у тому, що єврейська громада України має надійних захисників і прихильників еволюції громадянського суспільства на засадах миролюбності та толерантності, нетерпимості до будь-яких проявів ксенофобії та міжнаціональної ворожнечі.

«Саме завдяки ефективній діяльності міністра Арсена Авакова ми переконані у тому, що єврейське життя в Україні розвиватиметься і єврейська спадщина надійно захищена від вандалів», – додали в конфедерації.