Голова Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що в Офісі Президента готують законопроєкт, який передбачатиме відповідальність за незаконні записи президента та опублікування розмов у мережі.

Про це голова Офісу президента України Андрій Єрмак заявив в інтерв’ю The Washington Post.  

Таку заяву він зробив, коментуючи оприлюднені наприкінці травня записи розмови п’ятого президента Петра Порошенка та колишнього віцепрезидента, а нині кандидата в президенти США Джо Байдена, так звані «плівки Деркача».

«Це ненормально, коли хтось записує главу держави. І не важливо, чи це незаконний вчинок громадянина України через внутрішні мотиви, чи за цим стоять іноземні спецслужби», – відзначив Єрмак.

Єрмак додав, що новий закон має заспокоїти міжнародних дипломатів, які зараз занепокоєні тим, що в Україні важко зберегти конфіденційність розмов топ-чиновників. І висловив сподівання, що закон, крім цього, зможе захистити Зеленського та його команду від «зливів» та дезінформаційних кампаній.

Нагадаємо. Щодо прослуховувань та публікації записів телефонних розмов, то ця тема напряму стосується і самого Андрія Єрмака.

29 березня народний депутат від фракції «Слуга народу» Гео Лерос виклав у вільний доступ відео, на яких брат глави ОП Андрія Єрмака – Денис Єрмак – обговорює питання призначення на різні державні посади.