Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надасть Україні 40 млн євро на боротьбу з коронавірусом. Позика буде надана в рамках чинного проєкту «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України», відкритого в 2014 році. Кошти будуть направлені на придбання необхідного медичного обладнання.

Про це повідомляє 24 березня пресслужба Мінрегіону.  

Вказується, що відповідне рішення було прийнято після наради з міністром розвитку громад та територій України.

«Минулого тижня міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов провів нараду з Європейським інвестиційним банком засобами онлайн-зв’язку. Сторони обговорили питання залучення позики в обсязі 40 млн євро для швидкого реагування та проведення необхідних заходів з подолання коронавірусу в Україні», – йдеться у повідомленні.

23 березня Мінрегіон отримав від ЄІБ план дій щодо надання обговореної позики. Сторони зараз займаються узгодженням деталей та обговорюють терміни співробітництва.

«В умовах сьогоднішньої надзвичайної ситуації, створеної коронавірусом, кожна ініціатива, яка має на меті ресурсне підсилення протидії пандемії, є вкрай важливою та терміновою. Мінрегіон в цьому питанні буде співпрацювати із Міністерством охорони здоров’я та Міністерством фінансів задля отримання єдиного результату – швидкого отримання кредиту. Ці кошти позики від Європейського інвестиційного банку будуть направлені на придбання необхідного медичного обладнання. Мінрегіон вже працює з МОЗ України щодо переліку обладнання, яке маємо закупити на ці кошти», – сказав міністр.

Представники Європейського інвестиційного банку зазначили, що для всього світу, і для України у тому числі, на даний час є надважливою можливість використання достатньої кількості сучасного медичного обладнання для боротьби з Covid-19.