Партія «Голос» заявила про порушення законодавства і вимагає зупинити оголошений 30 грудня 2019 року конкурс на посади заступників директора Державного бюро розслідувань.

Про це йдеться у заяві, яку оприлюднила пресслужба політсили.

«Оголошений напередодні свят, 30 грудня, конкурс дає лише два робочих дні на подання документів. Термін подачі закінчується 3 січня. Є очевидним, що тільки люди, які підготували відповідний пакет документів заздалегідь, зможуть податися на цей «конкурс». Це означає, що чесного конкурсу не відбудеться. Це означає, що в ідеальних умовах будуть ті, хто знав про конкурс наперед. Це також означає, що такий конкурс є порушенням закону», – підкреслили у «Голосі».

Крім того, вони зазначають, що конкурс має знайти найкращих фахівців із відповідною освітою, професійними та моральними якостями. А щоб домогтися цього, збір документів повинен проводитися не менше 15 робочих днів. Саме такі умови зафіксовані в частині 2 глави ІІІ закону про ДБР.

«Голос» вимагає скасування рішення про оголошення конкурсу. Порушення термінів оприлюднення вже призвело до порушення прав громадян України на участь у проведенні відкритого конкурсу. Тож потрібно ухвалення рішення про оголошення нового конкурсу для призначення на посади в ДБР, а інформацію про його проведення необхідно оприлюднити не пізніше ніж за 15 робочих днів до дня закінчення прийому документів.

«Якщо виконувачка обов’язків Державного бюро розслідувань проігнорує цю вимогу, «Голос» оскаржуватиме рішення конкурсної комісії в судовому порядку», – заявив «Голос».

Нагадаємо. 27 грудня президент Володимир Зеленський звільнив з посади директора ДБР Романа Трубу і призначив тимчасовою виконувачкою його обов’язків чергову «Слугу народу» Ірину Венедиктову.