Сьогодні, 16 липня, проходить мирна акція на підтримку державної мови в освіті та проти розгляду у Верховній Раді законопроєкту Бужанського, який передбачає внесення змін до законів про мову і про освіту. Проте вже зараз можна побачити наочно, як працює проросійська пропаганда вустами тих людей, які намагаються впливати на громадськість.

Безумовно, очікувати від автора скандального законопроєкту, який передбачає внесення змін до законів про мову і про освіту та переносить з 2020 на 2023 рік перехід російськомовних 5-11 класів на навчання українською мовою, не варто було очікувати чогось доброго. Однак він дещо перейшов межу…

Так, вчора, напередодні акції, Бужанський намагався перевернути все з ніг на голову, заявивши, що людям «брешуть», коли говорять про наступ на державну мову. За його словами, «це не відкат назад, це крок вперед, до ЄС, до європейських принципів».

Але сьогодні він взагалі перевершив себе і заявив, що будь яке мовне питання – це Порошенко. Іншими словами, якщо люди вийшли на вулиці, щоб захистити державну мову та освіту українською, то вони прийшли не заради мови, а через Порошенка. І підтримують саме його.

У своєму Телеграм-каналі Бужанський різко висловився проти свого колеги з фракції «Слуга народу» Дмитра Костюка, який також прийшов на мітинг, щоб підтримати державну мову. Він просто звинуватив його у підтримці п’ятого президента.

А далі зробив репост абсолютно проросійського адвоката Портнова, який зайшов далеко за межі здорового глузду і заявив, що всі, хто вийшов на вулицю сказати «ні» відстроченню української мови у школах, «повинні знати – цим ви прямо підтримуєте злодія, мародера і державного і військового злочинця».

Ось так спротив русифікації перетворюється в руках проросійських нардепів та юристів у повний аналог російської пропаганди.

Тож, без будь-якої прихованої думки хочеться просто додати: «Думайте!».

І робіть висновки.

І про приємне: