В окупованій Луганщині за наказом ватажка так званої «ЛНР» Леоніда Пасічника масово викликають у «військкомати» бойовиків, які перебувають в запасі.

Інформацію прокоментували 17 листопада на брифінгу Міноборони України.

Зазначається, що згідно «указу» ватажка терористичного угруповання, з 17 по 21 листопада бойовики повинні з’явитися у «військкомати» «з метою перевірки громадян».

Причини мобілізації в «ЛНР» не уточнили, проте окупантів не зупинила навіть катастрофічна ситуація з епідемією коронавірусу у псевдореспубліці. Вони навіть пішли на ослаблення карантину заради мобілізації: скасовано всі обмежувальні заходи, а з вимог вказано лише носіння масок, рукавичок і дотримання дистанції.

У Міноборони України наголосили, що Збройні сили Росії активно зайнялися підвищенням бойової готовності своїх угруповань на Донбасі. Було відзначено, що на минулому тижні окупанти провели на захоплених територіях масштабні командно-штабні навчання.

«За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування ЗС РФ продовжує підвищувати бойову готовність оперативного угруповання російських окупаційних військ. Минулого тижня на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях відбулося масштабне командно-штабне навчання із залученням сил територіальної оборони. Особлива увага приділялась відпрацюванню питань забезпечення стійкості системи управління та зв’язку за рахунок розгортання нових запасних командних пунктів», – йдеться в повідомленні.

За даними оборонного відомства України, за навчаннями спостерігали комісії Генштабу ВС Росії. За підсумками заходів вони скорегували плани по використанню угруповань «ЛДНР» проти ВСУ.

«У ході навчання комісіями генерального штабу та Південного військового округу ЗС РФ були уточнені оперативні плани застосування з’єднань і частин 1 (Донецьк)  та 2 (Луганськ) АК проти Об’єднаних сил, – додали у Міноборони.