Керівництво підприємства отримало підозру від СБУ за фінансування так званої «ДНР».

Прес-центр СБУ повідомив, що підозру отримали три особи. Вони причетні до поставок промислового обладнання для вугільних шахт, які знаходяться на тимчасово окупованій території Донбасу. Справою займаються слідчі СБУ та прокуратура Донецької області.

Оперативники СБУ розкрили схему, за якою працювали злочинці. Поставки здійснювались протягом 2018-2019 року. Згідно з документами, гірничо-видобувне обладнання експортувалося до Росії, а насправді, щойно перетинало кордон, змінювало адресу доставки. За схемою «перерваний транзит» організатори доправляли вантаж на «націоналізовані» підприємства так званої «ДНР».

Задокументовано, що підозрювані таким чином змогли перевезти обладнання на 30 мільйонів гривень. На прибуток від продажу вугілля, видобутого за допомогою українського устаткування, здійснювалось фінансування різних установ «республіки», включаючи силовий блок та підтримувалась заходи, що сприяли окупації української території.

Підозру за ч. 2, ст. 258-5 Кримінального кодексу України отримав гендиректор підприємства, між іншим депутат Донецької обласної ради, його заступник та ще один учасник, посада якого не повідомляється. Досудове слідство триває.