Схрон зі зброєю та боєприпасами виявлено в одній з баз відпочинку у Юр’ївці Донецької області.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба, передає «Патріот Донбасу».

Військовослужбовці Донецького прикордонного загону перевірили інформацію, надану оперативними співробітниками, і виявили схрон зі зброєю та боєприпасами.

«Чотири гранатомети РПГ-22 та постріл до іншого гранатомета, 3 гранати Ф-1, револьвер із знищеним маркуванням та 382 набої різних калібрів були приховані в покинутих будівлях на одній з баз відпочинку в районі населеного пункту Юрівка, що на Донеччині», – йдеться у повідомленні.

Наразі небезпечні знахідки вилучено. Слідчі дії тривають.

фото ДПСУфото ДПСУфото ДПСУ

Прикордонники повідомили про виявлення небезпечних знахідок співробітників взаємодіючих структур і направили до Нацполіції повідомлення про виявлення ознак злочину, відповідальність за який передбачена ст. 263 ККУ «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Крім того, у Держприкордонслужбі додали, що протягом 2020 року було виявлено 11 схованок зі зброєю та боєприпасами, з яких вилучено 2 одиниці вогнепальної зброї, 13 273 патрони для стрілецької зброї різних калібрів, 60 ручних осколкових і реактивних протитанкових гранат, 55 вибухових пристроїв та понад 17 кг вибухових речовин.

До кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами до в поточному році притягнуто 2 осіб.

Тривають подальші оперативно-слідчі дії в рамках 17 кримінальних проваджень за ст. 263 КК України.